2015. október 14., szerda

Sweater weather

Ahogy ígértem ebben a posztban a kedvenc pulcsimmal és néhány tippel jövök az őszre vonatkozóan.
Habár már jócskán benne vagyunk a hidegebb időkben, felénk még csak most kezdenek igazán sárgulni a levelek, ugyanakkor a diófánk már nem nagyon tartogatja a termését.
Az első javaslatom is épp ehhez kapcsolódik :) . Mikor már mindenhol hullanak a levelek és potyognak a termések, itt az idő, hogy kimenjünk a szabadba és össze gyűjtsük a szebbnél szebb színes leveleket, amiket majd otthon lepréselünk és dísznek használhatunk. A terméseket se hagyjuk a földön, rengeteget szép vagy vicces dolgot készíthetünk gesztenyéből, makkból, dióból és mogyoróból. Sok oldalon lehet találni ilyen őszi: csináld magad (DIY) tippeket termésekre és levelekre is. Én koszorút/ asztali díszt tervezek nemsokára készíteni.
Az eső mentes őszi napok tökéletesek egy romantikus sétára egy erdőben vagy tó mentén, mikor már színes levélszőnyeg borítja az utakat, és a hideg miatt mindenki igyekszik közelebb bújni a másikhoz :) . Akkor sincs gond, ha épp esik az eső vagy túl hideg, szeles az idő. Fűtsetek jól be otthon, gyújtsatok meg illatos gyertyákat és egy tál popcorn vagy egy-egy bögre forró csoki mellett nézzetek meg együtt valami jó filmet, vagy csak élvezzétek egymás társaságát és a nyugalmat ;) .
Ha épp nincs kivel megosztani a borongós napokat akkor se kell kétségbe esni! A gyertyák ugyan úgy jó hangulatot tudnak varázsolni és egy jó könyv tagsága vagy egy vígjáték is feldobhatja a napot, de ami a legjobb még, az egy jó forró fürdő, illatos mécsesekkel a kád peremén, habos vízben. Esetleg ez után egy kényelmes, meleg, kötött pulcsiban megnézheted a kedvenc romantikus filmedet :).
A termés/levél gyűjtés egy jó családi program is lehet és legalább a gyerekek se a gépek és TV előtt gubbasztanak és még a szülők is kikapcsolódhatnak. Ha olyan az idő, hogy inkább bent gubbaszt a család, akkor is lehet közös elfoglaltságot találni, mint pl. figurák készítése a termésekből vagy egy jó kis társas.
Az ősz számtalan jó dolgot tartogat, de érdemes arra is figyelni, hogy sokkal hidegebb van már nap közben is. Ez viszont nem jelenti azt hogy a teljes gardróbot ki kell cserélni, ugyanis számtalan nyári ruha hordható ősszel is sőt még télen is, a megfelelő kiegészítőkkel. Például egy vékony topp fölé egy lezser kardigán vagy pulóver nagyon jól tud mutatni. Ugyan így egy jó boleró vagy gombos/cipzáros felső és egy nyári ruha is lehet jó páros, ha alá még egy leggingset is veszünk és csizmába bújunk. Ezek és sok más lehetőség rejlik a nyári ruhák őszi felhasználásában ha elég kreatívak vagyunk.
Remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom, hogy elviselhetőbb legyen az ősz és hogy tartalmasabban teljenek a hétvégék, szabad napok. :)

As I promised in the previous post, this is my favourite jumper and I brought some inspiration for the autumn.
Almost this is the middle of this season. The leaves started turn colorful, the days are often cold and the crops falling from the trees.
So my first advice is: it's time to go out to the nature and collect these crops like nuts, chestnuts, hazelnuts and also the colorful leaves from the ground. You can use them at home to make some beautiful or funny things for example table centerpieces, wreaths and figures. There's lots of net pages about DIY tipps with pictures for the autumn, I hope you'll find and make some :).
Fall days without rain are perfect for a romantic walk in a forest or by a lake, when the leaves are looks like colorful rugs in the paths, and everyone lies closer to each other. Don't worry if the weather is rainy or windy and you want to stay home!  Warm up your home, light some fragrant candles and watch good movies with a bowl of popcorn or a mug of hot chocolate.... 
If you are single, you also enjoy the breaks in fall. Candles also work and the best place for them is the bathroom with a hot, foam shower :). After that, pick up your best, cozy jumper and watch your favourite romantic move.
Don't forget about the cold weather, but you don't have to change your all wardrobe. You can use some pieces of your summer collection, for example a dress with a blazer and leggings and of course with boots.
I hope I made good mood for this season, and gave you all some nice tipp to enjoy it and spend the weekends in the best way.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése